Antygrypina to naturalny napój na wzmocnienie odporności. Cytrusy są źródłem witaminy C, czosnek to naturalny antybiotyk a miód działa antybakteryjnie.  

Składniki: 

- 1 duży ząbek czosnku 
- 1 obrana cytryna bez pestek 
- 2 duże łyżki prawdziwego miodu 
- 1 obrany grejfrut z białą błonką i pestkami (działają jak citrosept) 
- 800 ml wody




Sposób wykonania:
1.Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym (bez wody) 
2. Ustawić czas 1,30 sek/ obr 4 stopniowo zwiększamy do 10. Po tym czasie uzupełnić wodą, zamieszać 4 sek/obr 3

Miksturę przechowywać w lodówce 1-2 dni i podgrzewać maksymalnie do 40 stopni aby miód nie stracił swoich właściwości. 

Opcjonalnie można dodać kawałek imbiru lub zmielony imbir, który działa rozgrzewająco.

Jeżeli przyjmujesz jakieś leki to zachowaj odstęp min. 4 godziny, gdyż grejfrut wchodzi w interakcję z większością z nich.