Antygrypina to naturalny napój na wzmocnienie odporności. Cytrusy są źródłem witaminy C, czosnek to naturalny antybiotyk a miód działa antybakteryjnie.
Składniki:
- 1 duży ząbek czosnku- 1 obrana cytryna bez pestek
- 2 duże łyżki prawdziwego miodu
- 1 obrany grejfrut z białą błonką i pestkami (działają jak citrosept)
- 800 ml wody
Sposób wykonania:
1.Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym (bez wody)
2. Ustawić czas 1,30 sek/ obr 4 stopniowo zwiększamy do 10. Po tym czasie uzupełnić wodą, zamieszać 4 sek/obr 3
Miksturę przechowywać w lodówce 1-2 dni i podgrzewać maksymalnie do 40 stopni aby miód nie stracił swoich właściwości.
Opcjonalnie można dodać kawałek imbiru lub zmielony imbir, który działa rozgrzewająco.
Jeżeli przyjmujesz jakieś leki to zachowaj odstęp min. 4 godziny, gdyż grejfrut wchodzi w interakcję z większością z nich.
0 Komentarze