Czekoladowe doniczki z malinami to deser który robi wrażenie na gościach.
Doniczki wypełnione są kremem z bitej śmietany i serka mascarpone. Jadalną ziemię wykonałam z ciastek oreo.
Wierzch udekorowałam malinami i listkami mięty.
Przepis robiłam pierwszy raz więc zrobiłam z białej czekolady oraz z gorzkiej.
Do wykonania białych doniczek użyłam papierowych kubeczków, a do ciemnych doniczek użyłam plastikowych kubeczków. Według mnie wygodniejsze były te plastikowe. Co do czekolady to następnym razem będę robić tylko doniczki z gorzkiej czekolady bo biała czekolada po roztopieniu była bardzo gęsta i źle się rozsmarowywało na kubeczku. Poza tym była za słodka. Gorzka czekolada była fajna płynna i bardzo dobrze się ją nakładało na kubeczek.
Kolejnym razem do środka do kremu dodam jeszcze owoce.
Przepis znajdziecie TUTAJ
0 Komentarze