Dziś przeniosę Was do Węgier. Langosz to specjalność charakterystyczna dla kuchni węgierskiej. Jest to płaski placek smażony na głębokim oleju podawany z dodatkami (śmietana z czosnkiem, ser żółty, szynka wędzona i szczypior). To było tak obłędnie pyszne że na pewno to powtórzę. Polecam bardzo.

Wiele osób pytało czy można placek upiec w piekarniku. Można ale nie będzie to już langosz bo wyjdzie wam w piekarniku po prostu placek w smaku bułki drożdżowej. Cały smak tkwi w smażonym placku. Dodatki możesz sobie zmienić. 
 

Przepis znajdziecie TUTAJ



Prezentację Thermomixa robię głównie w: Gorzów Wielkopolski, Zielona Góra, Kostrzyn Nad Odrą, Słubice, Strzelce Krajeńskie, Drezdenko, Krzyż Wielkopolski, Barlinek, Witnica, Kłodawa, Różanki, Wawrów, Baczyna, Bogdaniec, Dębno, Międzyrzecz, Lubniewice, Skwierzyna, Słońsk, Ośno Lubuskie, Rzepin, Torzym, Chwalęcice, Wojcieszyce, Krzeszyce, Człopa, Dobiegniew, Wałcz, Myślibórz, Sarbinowo, Chojna, Choszczno, Pyrzyce, Pełczyce, Świebodzin, Sulechów, Pniewy, Przytoczna, Międzychód, Zbąszynek, Babimost i okolice.